Инфо

19. фебруар 2020.19. феб 2020.
Рапуштени одбор Народне странке излази на изборе

Рапуштени одбор Народне странке излази на изборе

Јуче распуштени Градски одбор Народне странке одржао је конференцију за медије, на којој је било речи о одлуци централе странке која ни јутроз званично није стигла у Шабац. Координатор за Мачвански округ Божидар Катић и председник Градског одбора Срђан Митрашиновић навели су да су Главном одбору предочили да у Шапцу постоје услови да се одрже регуларни избори, као и да имају резултате које треба да бране.


-ГО НС у Шапцу већ неколико месеци покушава да пронађе саговорника у централи странке како бисмо разговарали о предстојећим изборима и томе да ли ми треба да учествујемо на локалним изборима. Саговорника нисмо имали до прошле недеље. Председник и део Извршног одбора били су тада у Шапцу и на састанак су били позвани сви чланови ГО НС. Веровали смо да су они спремни да коначно чују глас Шапчана, рекао је Митрашиновић на конференцији и додао да је одлука о бојкоту донета без консултације са локалним одборима.

После дописа који су послали централи, а у ком су наведени разлози зашто треба изаћи на изборе, очекивали су још један круг консултација. Међутим, јуче су из медија сазанали да је Одбор распуштен.

Од 10 чланова Градског одбра у Шапцу девет је за то да се иде на изборе.

-Слобода да се бира, обавеза да се брани свој град, резултати свог рада, своје име, своја част и добробит грађана који су нас бирали јесу ствари које су одлучиле да ми донесемо овакву одлуку, рекао је Божидар Катић

Наредних дана донеће одлуку како ће се кандидовати, али највероватније ће то учинити као група грађана. Одбацили су наводе који су се појавили на друштвеним мрежама, да ће на изборе ићи као "Церски марш".

Катић и Митрашиновић су констатовали да централа странке одлуке доноси у интересу "Круга двојке" и консултујући "Твитер заједницу" уместо стварних људи са реалним проблемима.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa