Инфо

20. фебруар 2020.20. феб 2020.
Данас у Градској кући уприличен пријем за делегацију из Аргостолија

Данас у Градској кући уприличен пријем за делегацију из Аргостолија

Пре двадесет пет година, у јануару деведесет пете, потписана је повеља о братимљењу Шапца и грчког града Аргостоли, у циљу сарадње на добробит два братска и историјски повезана народа. Данас је, у Градској кући, уприличен пријем за делегацију Аргостолија, предвођену почасним конзулом Србије у Грчкој др Виктором Рухотасом и новим градоначелником грчког града Теофилосом Михалатосом.

- Шабац је јако леп. Синоћ, чим смо стигли, посетили смо цркву Светих апостола Петра и Павла и прошетали градом. Као нови градоначелник, желим да надоградим однос који већ постоји, да направимо још један корак у нашој сарадњи и то у области привреде, истакао је Михалатос.

Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, рекао је да је важан континуитет у сарадњи и да, и када се мењају градоначелници, остаје пријатељство између Шапца и Аргостолија.

- Драго ми је што постоји обострана жеља братских градова да проширимо сарадњу. Поред туризма, културе и спорта, намеравамо да разменимо искуства из домена економије. Познато је да је град Шабац добио разна признања у привлачењу страних инвестиција, али желимо да чујемо и њихова искуства, нагласио је Пајић.

Стуб сарадње два братска града је Виктор Рухотас, који је добио Орден српске заставе трећег степена за развој односа између Грчке и Србије.

- Изузетно ми је драго и почаствован сам што ми је председник Републике Србије доделио признање. То је велика част, али и обавеза, одговорност да још више радим на развију и јачању наших односа са братским градовима у Србији, рекао је Рухотас и додао да када долази у Србију, прво посети Шабац.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa