Инфо

20. фебруар 2020.20. феб 2020.
Вртић "Колибри": Обележена прва година рада и постојања

Вртић "Колибри": Обележена прва година рада и постојања

Вртић „Колибри“ из Мачванског Прњавора данас је прославио свој први рођендан. Тим поводом Предшколска установа „Наше дете“ приредила је добротворни матине који су припремила деца и васпитачи изводећи разне кореографије и рецитације. Матине је приређен са намером како би се прикупила средства за уређење дворишта око вртића.


-Прошло је годину дана од како смо у Мачванском Прњавору отворили вртић „Колибри“, где свакодневно борави више од 100 малишана. Ова установа остварила је добру сарадњу са родитељима и суграђанима који све време узимају учешћа у животу и раду наших вртића. На томе смо веома захвални. Посебно смо поносни на јаслену група коју ретко које сеоско и приградско насеље у Србији данас има. На иницијативу мештана који су желели нешто да нам поклоне, за први рођендан смо организовали приредбу. Од самог почетка смо имали подшку грађана Прњавора. Ово је можда прилика коју су препознали да нам изађу у сусрет и помогну да се уради ограда која недостаје. Деца јесу безбедна, али безбедности никада није довољно када су деца у питању –рекла је директорка Предшколске установе „Наше дете“ Сандра Мићић.

Програму је присуствовао председник Скупштине града Немања Пајић.
-Прошло је годину дана, вртић живи, а то је најважне. Мени је посебно драго што овде имамо јаслену групу. Први пут на селу имамо да родитељи заједно са својим малишанима имају активан друштвени живот. Овде је безбедност на највишем могућем нивоу. Деца уче и проводе креативно своје слободно време. Предшколска установе је нашла начин како да повећа обухват деце посебно на сеоском подручју. Велику захвалност имамо према Фондацији "Новак Ђоковић", која је дала немерљив допринос, без ког вртић не би овако изгледо. Све ово што се данас дешава је препорука да са другом фондацијом, а наравно и са фондацијом Ђоковић, нађемо начин да се нешто слично деси у другим селима на подручју града Шапца. Надам се да ће то бити брзо. Активно размишљамо како да повећамо обухват, како бисмо деци обезбедила што боље услове - рекао је Пајић.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa