Инфо

21. фебруар 2020.21. феб 2020.
(Не)праведне игре богова у Шапцу
Премијерно извођење представе "Игре богова“ (раскршће Порфирија глумца)''

(Не)праведне игре богова у Шапцу

Шта је спасење? Живети или умрети? Да би се спасили од једне, овоземаљске казне, урадићемо нешто за шта ћемо бити кажњени, можда још гором казном.

Стари Рим. Један глумац. Политика која би да се игра позоришта. Уметник храбри критичар, или марионета? Питање је старо колико и сама сцена, а историја наставља да се понавља.

Представа „Игре Богова“ урађена je по истинитом догађају, о глумцу Порфирију који је живео у трећем веку за време цара Аурелијана, а синоћ је имала прво извођење на Великој сцени Шабачког позоришта. Ово увод је у обележавање 18 година постојања и рада Сцене „Маска“.

Режију и сценографију потписује Давид Алић, а текст п Иван Томашевић. Лик ауроре Аурору игра Анета Томашевић, Аурелија Душан Симић, Порфирија игра Томашевић.

Осамнаести рођендан Сцене „Маска“ обележаваће се током целе године, а у фебруару су планирани Дани Сцене „Маска“: 26. биће одиграна „Монодрама Зорана Радмиловића“, 27. прва реприза предстве „Игре Богова“ и 28. прва представа „Маске“ „Клара, догодило се нешто неочекивано“.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa