Инфо

21. фебруар 2020.21. феб 2020.
Шеснаест играју за 16

Шеснаест играју за 16

У недељу стартује четврто издање шабачког квалификационог турнира у малом фудбалу "Играјмо за 16" посвећеног 16 радника Радио телевизије Србије који су страдали у бомбардовању зграде ове медијске куће током НАТО агресије на СР Југославију 1999. године. Додатна симболика је и чињеница да ове године наступа тачно 16 екипа.

Званична конференција поводом почетка турнира


-После сваког турнира постајемо бољи људи, јер овај меморијал има посебну снагу и значење за све нас у организацији, али и све учеснике. Нигде не бележи такву експанзију као у Шапцу и изузетно нам је драго због тога. Кроз квалификације и финални турнир биће одиграно више од 300 мечева. Пресрећни смо што интересовање расте, а турнир је који нема наградни фонд, већ чува сећање и исконско и лепо у спорту - рекао је Светозар Станковић, члан Организационог одбора турнира.

Шабачко дописништво РТС посебно посматра баш овај турнир, јер је током деценија трајања осетило сву тежину одабраног позива.

-Посао новинара је леп, одговоран, а некада и опасан. Колеге губе животе само радећи професионални и одговорно посао и на крају свега остане питање због чега. Два пута су нас погађале највеће трагедије и наша обавеза је да успомена никада не нестане, односно избледи. Спорт је најбољи бренд Србије, а у својој суштини он носи, не само такмичење, већ заједништво, оптимизам и хуманост, а све то обејдињује баш "Играјмо за 16" - наглашава Тања Мијаиловић Димитрић, уредница шабачког дописништва РТС.

Хуманост ове године турнир носи кроз новчане прилоге који ће бити скупљани за помоћ нашем малом суграђанину Павлу Пантелићу. Кутије за прилоге биће постављене и свако може дати прилог у складу са могућностима. Без обзира колико нумерички износи, сваки прилог је велики.

Хуманост, сећање и оптимизам главне поруке турнира


-Баш последњег дана турнира Павле путује у Украјину на операцију. Новачана средства су скоро прикупљена, али нам недостаје још мало. Унапред хвала свима који буду помогли и велико хвала Спортском савезу на Сарадњи. Павле ће мислима бити уз све учеснике и посетиоце - рекао је отац нашег суграђанина Бојан Пантелић.

Технички организатор у Шапцу је Спортски савез Шапца.

-Поносан сам што постоји и што расте и турнир у нашем граду. Изуезтно ценим новинарску професију, а ови људи су радећи часно свој посао постали жртве безумља. Њихове смрти су симболи невиних жртава и зато је потребно чувати сећање на њих - додао је председник Спортског савеза Шапца Веселин Вуковић.

Наступа 16 екипа, а такмичарски дани су наредне четири недеље, 23. фебруар, 1, 8. и 15. март. Такмичење по групама траје три такмичарска дана у Шабачкој гимназији, а финале је четвртог дана, када ће бити и утакмице млађих категорија ОФК Шапца, односно дуели женских екипа. Програм је сваког од поменутих дана, од 10 до 19 часова.

-Не сумњам да ће бити то добре и неизвесне утакмице, али резултат треба да буде споредан. Желим да турнир буде спортски, да не буде повреда и да шаље позитивну поруку пријатељства, дружења у част и сећање на жртве - сматра Драган Николић, градски већник задужен за спорт.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa