Инфо

22. фебруар 2020.22. феб 2020.
Дубравка Стојановић: Избори у Шапцу и Параћину су важни јер однекуд мора да крене рушење власти

Дубравка Стојановић: Избори у Шапцу и Параћину су важни јер однекуд мора да крене рушење власти

Историчарка Дубравка Стојановић изјавила је да је важно да опозиција која је најавила бојкот избора изађе на локалне изборе у Шапцу и Параћину јер, како је оценила, однекуд мора да се крене са „рушењем“ власти.

Гостујући у емисији РТВ Шабац „Добар, лош, зао“, Стојановић је навела да не верује у „причу о улицама“ јер то није успело, а на Филозофском факултету већ годину дана се организује трибина „Није филозофски ћутати“ на коју студенти не долазе.

„Значи ако студенте не занима овај протест, а не занима их, ако студенти нису кренули за професорима, а нису, онда на коју грађанску непослушност рачунамо ако та популација која је увек прва кретала, за сада није ни трепнула“, казала је Стојановић.

На констатацију новинара да је локал опозицији био у другом плану, Стојановић је додала да је то слика неозбиљности, јер је наважније питање „шта ћу да радим на локалу“.

„То је важно не само за даљи развој догађаја већ да би показали како може другачије. И аргументи ‘држите власт у Шапцу, нећете да изгубите власт’, су празни. Па није ствар само у томе, већ и у томе да покажеш како може да изгледа једна средина и да одатле кренеш да стварно мењаш и покажеш да систем може да буде другачији. Зато је то важно“, истакла је она.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa