Инфо

24. фебруар 2020.24. феб 2020.
Отворен конкурс за стипендије за младе научнице у области природних наука

Отворен конкурс за стипендије за младе научнице у области природних наука

(Бета) - Младе жене у Србији, које се баве научно-истраживачким радом у области природних наука, могу да до 31. марта конкуришу за националне стипендије у оквиру програма Лореал - UNESCO "За жене у науци" (L’Oréal - UNESCO For Women in Science), саопштено је данас из програма "За жене у науци".

У оквиру јубиларног десетог циклуса овог програма у Србији, најталентованијим научницама биће додељене три стипендије, свака у износу од по 5.000 евра у динарској противвредности, наведено је у саопштењу.

Подсећа се да за стипендије "За жене у науци" могу да конкуришу научнице које се баве истраживањима у области природних наука, имају до 35 година и уписане су на докторске студије или су их већ завршиле.

Пријаве се подносе електронским путем, а на веб сајту www.zeneunauci.co.rs могуће је наћи детаљније информације о самом програм и начину пријављивања.

Програм националних стипендија део је великог глобалног програма Лореалл – UNESCO "За жене у науци" који кроз различите видове подршке препознаје потенцијал жена у свету науке и настоји да промовише њихову улогу у друштву и допринос научном напретку.

Тренутно постоји у више од 50 земаља широм света, а у Србији је покренут 2010. године и реализује се у партнерству Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Националне Комисије за УНЕСЦО и компаније Лореал Балкан.

Сваке године стипендије се додељују са циљем даљег научног и професионалног усавршавања младих научница, пружајући им подршку да, у тренутку који је можда преломан за њихову научну каријеру, унапреде свој рад и наставе да се баве науком у Србији.

Учешћем у овом програму, овим талентованим и посвећеним женама, омогућен је и приступ међународној заједници жена у науци.

Кроз програм у Србији до сада за свој научно истраживачки рад стипендирано 26 српских научница, у укупном износу већем од 15 милиона динара.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa