Инфо

24. фебруар 2020.24. феб 2020.
Зеленовић: СЗС треба да нас подржи

Зеленовић: СЗС треба да нас подржи

Одлука о учешћу на локалним изборима у Шапцу је добра за грађане Шапца, али је добра и за целу Србију. У најбољем интересу борбе за нормалну Србију би било да Савез подржи учешће на изборима у Шапцу и Параћину – поручује за Данас градоначелник Шапца и председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић.

Он је тако прокоментарисао саопштење Савеза за Србију, у коме се наводи да је његова странка одлуком о учешћу на локалним изборима сама себе дисквалификовала из даљег рада СЗС. Зеленовић је раније јучерашњег дана на конференцији за новинаре изјавио да странка на чијем је челу излази на предстојеће локалне изборе. Он је указао да је Главни одбор ЗзС донео такву одлуку, а да је против био потпредседник странке Срђан Срећковић. Зеленовић је нагласио да се изласком на локалне изборе брани једини слободан град у Србији, и то од уплива криминогене групе Милана Остојића Сандокана, која би уништила све досадашње тековине Шапца као модерног и културног града.

– На изборима 26. априла одлучићемо да ли настављамо да градимо Шабац, а постоји јасан план да сви грађани раде и зарађују више. Постоји план за градњу комплетне инфраструктуре, да се 12.000 домаћинства прикључи на гасовод, да се 20.000 хектара у Мачви наводњава, да основне школе раде у једној смени, да нема листе чекања за вртиће. Имамо и план изласка на реку, са зеленом оазом на 300 хектара, а за културу ће се и даље издвајати седам одсто из буџета, јер тиме бранимо наш идентитет. Овде људи непосредно одлучују о пројектима који се финансирају из пореза на имовину, овде грађани добијају најбољу услугу по најјефтинијим ценама. На локалним изборима одлучујемо о даљој судбини града – нагласио је Зеленовић.

Подсетимо, на претходним локалним изборима листа Небојше Зеленовића добила је 32,4 одсто гласова, а друга листа Западне Србије и Немања Пајић добила је 13,5 одсто гласова, док је СНС освојила 33,3 процената гласова а СПС 5,5 посто подршке.

С друге стране, из Савеза за Србију јуче су поручили да је Заједно за Србију „сам себе дисквалификовао из даљег рада Савеза за Србију (СЗС) и српске опозиције која бојкотује изборе и поштује обавезе према грађанима из Споразума са народом. У саопштењу се наводи да „Савез за Србију наставља са кампањом бојкота лажних избора у целој Србији и као до сада позива грађане да нам се прикључе у циљу стварања услова за нормалан живот, за шта су слободни избори основна претпоставка
Danas

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa