Инфо

25. фебруар 2020.25. феб 2020.
Шта ће бити са Србима зараженим на крузеру?

Шта ће бити са Србима зараженим на крузеру?

Двоје српских држављана који су тестирани позитивно, били су чланови посаде на броду "Диамонд Принцесс" који се од 5. фебруара налази у карантину у јапанској луци Јокохама.

"Амбасада Србије у Јапану је у сталном контакту са њима, сви наши држављани на овом броду имају бројеве телефона наше амбасаде у Јапану, као и број мобилног телефона које могу да позову 24 часа, а указано им је и то да уколико буду смештени у болницу потребно је да траже да контактирају амбасаду", наводи се у саопштењу МСП.

Последња група путника, који су тестирани позитивно на вирус, смештена је у новоотворену болницу око 300 километара удаљену од Токија, у близини Нагоје, где постоји интернет веза, тако да постоји могућност да и двоје наших држављана буде смештено у ту болницу, уколико буде било капацитета, додаје Министарство.

"Мислим да неће ићи на то да ризикују да те пацијенте шаљу даље, да буду у контакту са више људи, него да ће преузети да их они лече. О томе ће они морати да одлуче. Какву год одлуку буду донели, ми смо спремни да је поштујемо", рекао је министар Златибор Лончар и додао да нема места паници.

После искрцавања свих путника са брода "Diamond Princess", који је због новог коронавируса био стављен у двонедељни карантин у луци Јокохама, компанија "Принцесс Цруисес" одобрила је 21. фебруара искрцавање и делу посаде.

Део од српских чланова посаде, који су тестирани негативно, већ је напустио брод.

Извор: Танјуг

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa