Инфо

26. фебруар 2020.26. феб 2020.
Савет за здравље града Шапца: У Шапцу нема инфицираних коронавирусом

Савет за здравље града Шапца: У Шапцу нема инфицираних коронавирусом

Данас је одржана седница Савета за јавно здравље града Шапца на којој су донете важне одлуке о превенцији и заштити од коронавируса. Отклоњена је свака сумња у вези са пацијентима који су се јавили у Службу хитне помоћи, једног који је био на Тајланду и другог који се вратио из Италије.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић поручио је да је од изузетне важности да наши грађани буду правовремено информисани.
- Све институције раде свој посао спремни смо за сваку ситуацију. Да не би било неспоразума, данашњи Савет са састао да јучерашње сумње у потпуности одагна и да се настави комуникација са свим институцијама здравствене заштите. Данас ћемо позвати Завод за јавно здравље као референтну установу да правовремено извештава јавност о свему што је важно за живот грађана и сигуран сам да ће то учинити јер је то у најбољем интересу свих. Верујем да ћемо у следећим данима пратити ситуацију по утврђеним протоколима без дизања било какве буке и панике и да ће свако радити свој посао.
Др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља "Др Драга Љочић" Шабац поручила је суграђанима да нема разлога за бригу.
- Два пацијента која су се јавила у Службу хитне помоћи смештена су на опсервацију на Инфективно одељење и испоштована је процедура коју смо добили од Завода за јавно здравље. Имали су респираторне симптоме и испоставило се да су оболела од вируса групе Б. У току синоћне седнице која је одржана у Општој болници Шабац, на којој су присуствовали директор Завода за јавно здравље, директор Опште болнице Шабац, начелник Мачванског управног округа, два инфектолога и епидемиолог из Завода за јавно здравље, договорили смо смо се како ћемо поступати у случају да се појави коронавирус у Шапцу. За сада, наши суграђани могу да буду безбрижни, предузете су све превентивне мере.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa