Инфо

26. фебруар 2020.26. феб 2020.
фото: www.kolektiv.me

фото: www.kolektiv.me

Игре под знаком питања

Година 2020. је олимпијска, лето би требало да донесе најстарију и најмасовнију спортску манифестацију у царској престоници, али због корона вируса, Олимпијске игре у Јапану су доведене у питање. За сада промена нема, но нико у Међународном олимпијском комитету их не искључује, као ни опцију отказивања манифестације.

- За сада 24. јул остаје датум почетка, а надамо се да коначну одлуку можемо донети у мају. Верујемо да ће ситуација у том периоду бити под контролом. Ипак, период од два, три месеца није довољно дуг за све припреме које морају да се обаве. Уколико ситуација не буде напредовала, отказивање је врло вероватно - рекао је Дик Паунд, један од челника Комитета за "Асошијетед прес".

Он је најавио сталне консултације са Светском здравственом организацијом, а спортисте позвао да се припремају као и до сада.

-Спортисти нека остану сконцентрисани на своје дисциплине, ми бринемо о осталим сегментима. Није лако отказати или одложити Игре, све земље су укључене, имају своје планове. Истовремено, организација је сувише сложена да би се тек тако преселиле Игре у нови град. Зависи све од ситуације са корона вирусом. Ово је нови рат са којим морате да се суочите - додао је Паунд.

Токио је био домаћин игара 1964. године, а био је одабран и за Игре 1940. но оне су отказане због рата Јапана и Кине, односно Другог светског рата.

Олимпијске игре су још отказане 1916. године, чији домаћин је требало да буде Берлин, али је Велики рат спречио смотру.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa