Инфо

27. фебруар 2020.27. феб 2020.
Саопштење начелника Мачванског управног округа

Саопштење начелника Мачванског управног округа

Поштовани грађани Мачванског управног округа,

Обавештавамо Вас да је на иницијативу начелника Мачванског управог округа Владана Красавца у четвртак 27.фебруара 2020.године,са почетком у 12:00 часова у Градској управи града Шапца одржан састанак на тему: "Актуелна епидемиолошка ситуација у Мачванском управном округу".Састанку су присуствовали представници свих локалних самоуправа са територије Мачванског управног округа. Известилац на поменуту тему био је представник Завода за јавно здравље Шабац, Драгана Радојчић,начелник Центра за контролу и превенцију болести.


У циљу благовремене и потпуне информисаности свих грађана Мачванског управног округа, везано за актуелну епидемиолошку ситуацију,наглашено је да нема евидентираних случајева заражених корона вирусом на подручју Мачванског управног округа.

С тим у вези предузете су све мере прописане за поступање у оваквим ситуацијама,тако да наши грађани треба да буду спокојни, јер надлежни државни органи и органи у локалним самоуправама поступају у складу са прописаном процедуром.

Завод за јавно здравље Шабац је у непрекидном контакту са Институтом за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут".Здравствена ситуација се прати непрекидно ,а сви ресурси, како материјални, тако и људски су спремни за случај појаве корона вируса.

На подручју Мачванског управног округа спроводе се мере прописане Законом о заштити становништва од заразних болести.

Препорука је да се грађани о епидемиолошкој ситуацији информишу искључиво од компетентних институција које располажу са тачним и прецизним подацима.
На подручју Мачванског управног округа то је Завод за јавно здравље Шабац који на својој интернет страници:www.zjz.org.rs објављује тачне и потпуне информације.
На услузи грађанима је и телефон Завода за јавно здравље број:343-605.

У Шапцу,27.фебруара 2020.године.

КАБИНЕТ НАЧЕЛНИКА
МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА






Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa