Инфо

28. фебруар 2020.28. феб 2020.
Дом шабачког спорта - тек је почетак

Дом шабачког спорта - тек је почетак

Реконструисани објекат Соколског дома, популарне "Соколане" или "Партизана" свечано је отворена данас, а уместо пресецања врпце, званични почетак рада једног од најстаријих спортских објеката у граду, означила је плесна тачка малишана из вртића "Младост". Уз њихов наступ, своје умеће презентовали су кроз кореографије другари из вртића "Бамби", односно чланови плесног студија "Рива".

Реконструкција заједничким средствима града Шапца и Европске уније трајале је око годину дана, а више година је трајао процес око утврђивања имовинско правних односа пре него је већ рувиниран објекат постао власништво Града.



-Ово је тек почетак, ово је нулта тачка од које почиње процес уређења и унапређења спортске инфраструктуре у нашем граду. Када се заврши један посао, одмах размишљамо о другом. Срећан сам и поносан што је процес завршен. Следи ускоро тендер и за реконструкцију спољашњег терена, а већ на лето планирамо организацију традиционалног турнира у малом фудбалу за Видовдан. Хвала велики Европској унији која препознала значај пројекта - рекао је Драга Николић, члан Градског већа задужен за спорт.

Програм отварања започео је свечаним интонирањем химне "Боже правде" у извођењу хора Музичке школе "Михаило Вукдраговић".



-Химна у оваквом објекту, са галерије, звучи моћно и чаробно, мислим да су то сви могли осетити. Поносан сам што имамо прилику да отворимо објекат који многе Шапчане везује за младост, а истовремено желимо да и садашња младост овде започне свој пут успеха, радости и створи успомене које ће преносити будућим нараштајима. У спорту је правило да се не живи од старе славе, већ се стално гледа ка будућности, тако и ми желимо да наставимо да стварамо основе за будућност нашег града да се развија, радује и буде поносна на свој град - истакао је председник Скупштине града у обраћању на отварању Соколског дома.

Рукометни клуб "Металопластика" почео је свој живот баш на том месту, ондашњем "Партизану" и то је било и прво име славног шабачког рукометног клуба.



-Морамо да се вратимо у шесту и седму деценију прошлог века и сетимо се колико смо се окупљали овде, трчали, тренирали, дружили се баш у "Соколани" и "Партизану", свако има неко сећање на те дане и сада је срце пуно када видимо да постоје сви услови да нека нова шабачка деца отпочну своје приче из "Соколане" - истакао је освајач прве олимпијске медаље за Шабац и некадашњи рукометаш "Металопластике" Петар Фајфрић.

О вечном споју рукомета и "Партизана", али и нераскидивој вези шабачког спорта и овог објекта говорио је председник Спортског савеза Шапца, актуелни тренер "Металопластике" и такође светки, европски шампион и освајач олимпијског одличја Веселин Вуковић.

-Многи млађи нису знали на шта мислим када поменем "Партизан". Рекао сам да је то терен на стотинак метара од Гимназије, где сада тренира Металопластика, а сада имамо прилику да их доведемо и поносно представимо дивно место где се шабачки спорт развијао. Причамо о почетку шабачког рукомета овде, али то није довољно, овде су почели многи спортови, мање популарни, али опет олимпијски, врхунски, где је Шабац остварио велике резултате: стони тенис, рвање, тренирао се бокс, карате. Отварањем објекта омогућили смо многим клубовима бесплатне термине за тренинг, своје време имаће и плесни, балектски студио, малишани. Ово је дом шабачке младости и шабачког спорта - рекао је Вуковић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa