Инфо

29. фебруар 2020.29. феб 2020.
Nspm

Nspm

Јакшић: Зеленовић је одговоран бирачима у Шапцу а не председништву СзС

Шабац је једна од "ослобођених територија" у Србији која треба да се сачува у политичкој борби, оценио је новинар Бошко Јакшић гостујући на Радио-телевизији Шабац у емисији "Добар, лош, зао".

"Ослобођена, имајући у виду власт (Српске напредне странке) која овде царује већ годинама... Ако имаш једну ослобођену територију, па твој циљ је да 'Ужичку републику - шабачку републику', шириш, то је ваљда твоја политичка идеја, а не да на сребрној тацни предајеш власт у граду у ком имаш објективне шансе да победиш. Па и ако изгубиш није крај света, политика је нешто што се мења", казао је Јакшић.

Он је рекао и да је (градоначелник Шапца и председник Заједно за Србију Небојша) Зеленовићево "самоискључивање" из СзС "циничан облик тумачења да је избачен" из тог политичког блока.

"(Председник Народне странке) Вук Јеремић се понашао као Понтије Пилат, као да је он папа Римски који има право некога да екскомуницира зато што не подлеже командној политици која ми никако не личи на то што се назива демократском опозицијом. А друго, разговарајте, будите довољно толерантни", казао је Јакшић.

Јакшић је навео да је бирач основна институција и основна одлика демократије.

"Зеленовић је у Шапцу одговоран бирачима, а не председништву или президијуму СзС. Он је најодговорнији људима овде. Ти људи, ако не би изашли на изборе, они би се осећали изданим, ви те бираче не би вратили годинама, ако не и деценијама. И шта је резултат? Резултат је да напредњаци овај град добију и да се оствари њихова 'кимџонгуновска' амбиција да имају стопроцентно све", оценио је Јакшић.
Beta

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa