Инфо

4. март 2020.4. мар 2020.
Земља у којој не закључавају аутомобиле, а торбе остављају без надзора

Земља у којој не закључавају аутомобиле, а торбе остављају без надзора


Сингапур је једна од најсигурнијих земаља на свету. Штавише, овај град-држава у југоисточној Азији недавно је проглашен најсигурнијим местом у Галуповом извештају Соло Травел Сафетy Репорт 2019.

Анализирајући податке о безбедности на путу у 142 земље света, раду локалне полиције, броју пљачки и других напада у појединој држави, установљено је да се соло путници најбоље осећају баш у Сингапуру.
То не чуди с обзиром на то да је познато да Сингапур има једну од најнижих стопа криминала у свету.

Локално становништво може да остави свој аутомобил откључан без бојазни да ће га неко украсти. Жене ће у сингапурским ресторанима и баровима оставити торбицу без надзора. Даме се осећају апсолутно сигурно ако се саме враћају кући из ноћног изласка, а родитељи не морају да страхују да ће им неко отети дете ако га не прате у стопу током целог дана.

Напади на туристе се готово уопште не догађају. Забележени су неки мањи проблеми са законом попут џепарења, међутим такви преступи су резервисани за „туристичка“ подручја попут аеродрома, у средствима јавног превоза, као и око популарних градских атракција.

Највеће безбедносне проблеме у земљи изазивају преваранти који се претварају да су власници зграда и који траже велике износе за резервацију станова за најам. Баш зато препоручује се изнајмљивање смештаја само од регистрованих компанија.

Извор: BIZLife

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa