Инфо

6. март 2020.6. мар 2020.
Мењај се! Руши лоше навике
ПСИХОЛОШКИ „ТРИКОВИ“ ЗА СРЕЋНИЈИ ЖИВОТ

Мењај се! Руши лоше навике

Ослободи се лоших навика у три корака. Да би дошао до резултата треба ти време, али је задовољство на крају пређеног пута тиме још веће. Не подцецњуј моћ награде
,,Мали људи поигравају се са другима, а просечни са самим собом“, каже једна пословица, али како да изградимо свој карактер да буде ван просека? Наш карактер чине дела која радимо, а циљ сваког дела је довести га до краја и урадити најбоље могуће што можемо. За одличне резултате, које наравно сви желимо, заслужне су наше навике. Уз лично усавршавање долази напредак у свим секторима нашег живота. Навике могу бити добре и лоше. Лоше навике лакше улазе у нашу свакодневницу од добрих, и од нас самих зависи да ли желимо да их задржимо или не.
Мењај се, руши лоше навике.


Да бисмо изградили нову навику потребна су нам три периода од 22 дана.
- Први период: најтежа фаза
У току овог периода старе навике морају да се сруше да би на њихово место могла да дође нова и боља. Такође, ово је и најбитнији као и најтежи део у увођењу нове рутине. Желећеш да одустанеш, али сети се зашто то радиш. Резултати који се добијају на крају су много вреднији од мало зноја и муке кроз који ћеш прођеш.
- Други период: увођење нове навике у свакодневни живот
Кад успешно савладаш прву фазу, остале две су лакше. Кроз овај други период прелазиш на само навикавање вашег целокупног тела на нову рутину. Овај период ти је битан јер доказујеш сам себи да можеш то, чак иако си пре тога негирао своје могућности. Позитивно размишљање и мотивација су кључни у овом моменту.
- Трећи период: потпуно привикавање
Долазиш у фазу када ти је лакше да извршиш одређену радњу него да се вратиш старом начину живота. Сада си спреман да нову навику коју си увео у живот усавршиш.

Опширније у штампаном издању.

Медиjа Лаб је пилот пројекат развијен у сарадњи и подржан од стране „Медијског инкубатора за западни Балкан“ програма Freee Press Unlimited, који финансира холандско Министарство спољних послова.
Невена Вујковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa