Инфо

10. март 2020.10. мар 2020.
фото: В. Алексић

фото: В. Алексић

Тачка на регион, велико слово на Србију

Регионално такмичење за шабачке ватерполисте је окончано. Јесте завршено са два пораза, али је главни циљ остварен, опстанак у највишем рангу и једној од најјачих лига Европе. Сада сав фокус прелази на пролеће и домаће тло, где "Шабац" брани титулу. У априлу ће бити исписано прво слово.

Супер лига стартује у априлу, а током тог месеца и маја и првих дана јуна, биће познат нови, а ми се надамо нови/стари шампион. Како се преносе бодови из регионалних А1 и А2 лиге, неће свих шест учесника стартовати са истим учинком. На тој табели, Шапчани јесу други, али са лакшим ривалима у односу на водећи тим.

Табела на старту Супер лиге је следећа: 1. Раднички (КГ) 12; 2. ШАБАЦ 7; 3. Ц. Звезда 5; 4. Партизан 4; 5. Наис 3; 6. Војводина 3.

Иако Крагујевчани имају пет бодова предности, њих очекују по два меча против: Шапца, Ц. Звезде и Партизана. Шапчани ће два пута против Крагујевца, Ниша и Војводине, јер се не састају међусобно клубови који су играли у Регионалној лиги.

По завршетку регуларног дела, четири првопласиране екипе играће плеј оф, где предност домаћег терена има тим који је заузео вишу позицију на табели.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa