Инфо

19. март 2020.19. мар 2020.
фото: РТВ

фото: РТВ

Знак питања изнад пламена

Због пандемије коронавируса Европско првенство у фудбалу је одложено за годину дана, контитнетални и планетарни шампионати су или одложени већ или је велика вероватноћа да ће се то догодити у различитим спортовима, отказана је већина квалификационих такмичења, а иако се спекулише да мора бити промена и по питању Олимпијских и Параолимпијских игара у престоници Јапана, организатори остају при ставу да нема потребе за било каквим променама.

фото: Вијести


Међународни олимпијски комитет (МОК) на недавном видео састанку размотрио је различита решњења, али за сада Игре остају у првобитном термину, уз одлуку да коначна одлука буде донсена у мају. Постојао је и предлог да, због коронавируса, буду Игре без публике, али је то одмах искључено као опције, јер би уништило смисао Игара, а организаторима зналајно умањило приходе. Величина догађаја готово до ниво немогућности отежава опцију одлагања, те је можда и отказивање у том случају реалније, но свакако су велика средства уложена већ и то би додатно отежало ситуацију за домаћине.

Организатори у Токију немају дилему да Игре треба да буду приређене од 24. јула до 9. августа како је и предвиђено, наглашавају да се они спремају раније утврђеним темпом, а премијер Царевине Јапан Шинзо Абе истакао је да су "Игре победа људи над вирусом".

Маскоте Игара


Наравно, постоји још једна заинтересована страна, спортисти као и чињеница да су многи квалификациони турнири отказани и упитно је хоће ли бити времена да се организују касније. Упитно је и колико ће спортисти бити спремни да путују уколико вирус не буде под пуном контролом, а анкете у главном граду "земље излазећег сунца" говоре да све више грађана је резервисано или се противи Играма овог лета.

Олимпијски пламен је упаљен у древној Олимпији и кренуо је на, нешто другачије организован пут ка Токију, уз ограничење броја навијача који га могу дочекати и испратити.

Остаје нада да, до пре неколико недеље, лето пуно спортских доагађаја, а сада већ значајно окрњено, неће остати и без најстаријег и најмасовнијег спортског догађаја.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa