Инфо

20. март 2020.20. мар 2020.
Немци највише купују тоалет папир, Шпанци и Италијани вино, Холанђани марихуану

Немци највише купују тоалет папир, Шпанци и Италијани вино, Холанђани марихуану

У јеку пандемије коронавируса, многи купци стварају залихе хране, али различита врста робе купује се у различитим земљама, јавља немачка агенција dpa

Становници Немачке прво су испразнили полице са тестенинама и тоалет папиром, док су се Италијани и Шпанци највише снадбебвали вином. Интересантно је да у Турској нагло порасла потражња за колоњском водом.

Велика потражња за тоалет папиром присутна је и у Скандинавији, САД-у, Великој Британији и Израелу. У Италији, с друге стране, не праве велике залихе хране, али је нагло порасла продаја дезинфекционих средстава.

У Турској је тренутно врло тешко доц́и до њихове колоњске воде, Колонyе. Како ова врста воде садржи око 80% етанола, делује ефикасно као дезинфекционо средство.

У суседној Бугарској, потрошачи стварају залихе цитруса. У Скандинавији власти упозоравају становнике да не купују лекове попут парацетамола и инсулина.

У САД-у присутна је велика потражња за флашираном водом, а у продавницама на подручју Вашингтона дописник за ДПА приметио је празне полице са месом.

С друге стране, Холанђани су се највише снадбевали марихуаном. Непосредно пре затварања познатих кафетерија, коронавирус је натерао људе да у недељу чекају у дугим редовима како би купили залихе марихуане, преноси dpa.
dpa

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa