Инфо

20. март 2020.20. мар 2020.
Савез самосталних синдиката Србије апеловао на послодавце да не отпуштају раднике

Савез самосталних синдиката Србије апеловао на послодавце да не отпуштају раднике

(Бета) - Савез самосталних синдиката Србије (СССС) апеловао је данас на Унију послодаваца Србије, Привредну комору Србије, НАЛЕД, Савет страних инвеститора, Америчку привредну комору и друге удружења послодаваца да позову своје фирме чланице да не отпуштају раднике.

"Сада је право време да послодавци покажу да цене своје запослене и захвалност за све што су им својим радом омогућили. Знају послодавци да управо запослени и радници производе и пружају услуге, да стварају профит, пуне буџете, развијају привреду и граде државу, да раде прековремено, за често недовољне зараде, да имају разумевања за проблеме, тешкоће и застоје у пословању, али и за повећан обим посла и ванредне потребе послодаваца.", наведено је у саопштењу.

За опоравак привреде након застоја због панедемије, како је истакнуто, "потребно је више него икада међусобно разумевање и заједничке активности", јер заједнички непријатељ "не бира своје жртве по стању на рачуну, власништву или звању које носи".

"Позовите и ви послодавце, менаџере, власнике и директоре, мале и велике предузетнике, да не отпуштају раднике, већ да им покажу да цене све што су радили и све што ће радити када опасност прође", обратио се СССС у саопштењу удружењиме послодаваца.

Из тог синдиката су указали да би послодавци у кризним околностима требало да помогну радницима "да сачувају своје и здравље својих породица и да гарантују да неће отпуштати, а да ће плате од којих живе бити редовне и неумањене".

"Помозимо сви заједно мајкама са малом децом, ослободимо их радних обавеза и дозволимо да остану код куће и брину о својој деци", апеловано је у саопштењу.

Из СССС су истакли да ће, када прође епидемија и опасност за здравље читаве нације, позвати све запослене да својим радом надокнаде штету насталу застојем због пандемије.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa