Инфо

23. март 2020.23. мар 2020.
Довољно да 21 или 28 дана седимо у кући и - крај

Довољно да 21 или 28 дана седимо у кући и - крај

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће за сузбијање епидемије корона вируса бити довољно да грађани 21 или 28 дана седе код куће, али и упозорио да у случају да становништво не буде дисциплиновано, "никада неће бити крај".


Он је после састанка с медицинским експертима из Кине најавио "неупоредиво" агресивнији напад на сам вирус.

"До сада смо се бранили, а сада је време да ми нападнемо вирус који нема шансе да се прошири ако нема контаката" међу људима, казао је Вучић.

Рекао је да је у разговорима са кинеским експертима договорено да је кључна ствар стриктна изолација заражених.

"Ако то не постигнемо, имаћемо Италију и Шпанију у Србији", казао је Вучић.

Наводећи да неће бити продужавања полицијског часа, казао је да ће се о евентуалним даљим мерама одлучивати пошто буде предузет агресивнији приступ у нападу на сам вирус.

Председник Србије је додао да ће у наредних 10 до 15 дана Србија имати готово три пута више слободних респиратора него пре почетка епидемије, а потом ће, како је рекао, она бити међу првих 20 земаља по броју респиратора пропорционално броју становника.

"Кинези су нам дали значајну количину респиратора, део смо купили. Имаћемо додатну велику подршку Кине у набавци тестова и свих других ствари о којима смо причали, а следеће недеље имаћемо бар 20 милиона хируршких маски које производимо у Србији", казао је Вучић.

Додао је да је јуче у Сенти почела производња квасца.


Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa