Инфо

Берза

  • aero 881 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.420 ▼ -1,22%
  • niis 554 ▲ 0,91%
  • unpr 750 ⚫ 0,00%
(25. март 2020.)

Пореска управа: Продавци који привремено не раде не треба да ураде дефискализацију фискалних каса

Бета

Бета

Порески обвезници који привремено затварају своје малопродајне објекте због уведеног ванредног стања не би требало да раде дефискализацију фискалних каса, осим уколико привремени прекид обављања делатности региструју у Агенцији за привредне регистре, саопштила је данас Пореска управа Србије.

Обвезник фискализације који је донео одлуку о привременом престанку обављања делатности због уведеног ванредног стања о томе може да обавести надлежну пореску управу која води регистар фискализованих каса, електронским путем.

Привредни субјекти би требало да, уколико је то могуће, на видном месту истакну обавештење да објекат или део објекта, у складу са наведеном одлуком, не ради.

Уколико обвезник фискализације, услед новонастале ванредне ситуације, настави да обавља рад од куће, фискалну касу може да премести на место где обавља активност односно делатност, али је неопходно да, пре отпочињања обављања делатности од куће, о томе електронским путем обавести надлежну пореску управу.

Обавештења о привременом прекиду рада и/или раду од куће обвезници могу слати електронском поштом надлежној филијали пореске управе у којој је седиште пореског обвезника. Списак електронских адреса за пријем обавештења, налази се на сајту Пореске управе. Напомињемо да у периоду прекида рада обвезници нису у обавези да креирају дневне извештаје.
Извор: Бета

Најновији број

13. август 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa