Инфо

26. март 2020.26. мар 2020.
Канистери са средством за дезинфекцију и у селима

Канистери са средством за дезинфекцију и у селима

Град Шабац је набавио 50 канистера од 250 литара, који ће напуњени натријум хипохлоритом, бити расподељени по сеоским месним заједницама. Председници савета месних заједница јутрос су, испред седишта Комуналнe полиције, почели да преузимају бурад која ће стајати у центру села у биће редовно допуњавана, све док за то буде било потребе.

Грађани средство могу користити за дезинфекцију домаћинстава, а препоручује се да не узимају више од две литре, јер када стоји дуже од 24 сата дезинфицијенс губи дејство. Средство је већ резблажено и посебно се препоручује за дезинфекцију брава и других површина које се додирују рукама. Грађани га могу узимати сваки дан уколико за тим имају потребе.



-Као председник Савета Месне заједнице Штитар разговарао сам са члановима Савета и донели смо одлуку да један део новца који је враћен од пореза на имовину проследимо градском Штабу за ванредне ситуације. Конкретно, разговарали смо о 200.000 динара. Желимо да Град тим новцем обезбеди, пре свега, средства за Болницу, за Дом здравља и за грађане, као што су маске, рукавице, средства за дезинфекцију. Позивам и остале месне заједнице да то учини. Сматрам да је у овом тренутку, од свих пројеката које смо изгласали, много важније здравље људи, рекао је председник Савета МЗ Штитар Душан Туфегџић данас приликом преузимања канистера за своје село.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa