Инфо

27. март 2020.27. мар 2020.
Први случај вируса у Шапцу

Први случај вируса у Шапцу

Мушкарац рођен 1958. године, из Шапца, први је регистрован случај ковида 19 на територији Мачванског округа и нажалост прва особа која је преминула од овог вируса на подручју округа којем припадамо. Како је наведено на конференцији за медије Завода за јавно здравље Шабац (ЗЗЈЗ), преминула особа је имала више здравствених проблема, дијабетес, хипертензиију, гојазност. Није био у иностранству.

Иако се није уклапао у дефиницију случаја, преминули je прве тегобе имао 23. марата, затим се 24. марта јавио у Kовид амбуланту са повишеном телесном температуром, затим је пуштен је на кућно лечење са саветима, уз препоруку да се јави уколико не буде побољшања. После погоршања стања 25. марта примљен у Општу болницу на Инфективно одељење, где је поступано по упутима у ситуацији када постоји сумња у корона вирус.

-Тренутно истражујемо најближе контакте преминулог почев од 20. марта. Санитарна инспекција ће написати решење свима њима за кућну изолацију од 14 дана. Тестираћемо само оне који имају респираторну инфекцију, тако је по садашњем алгоритму- изјавила је Др Драгагана Радојичић,спец. епидемиологије, начелница Центра за контролу и превенцију болести и изнела статистику за Мачвански округ:

-У Мачаванском округу до сада су 1.449 особе под здравственим надзором од 28. фебруара, 50 je изашло из здравственог надзора, узет је 31 узорак за контролу, 17 хоспитализовано, 14 у кућној излоацији, а један пацијент је био позитиван, онај који је пре два дана преминуо у општој болници.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa