Инфо

27. март 2020.27. мар 2020.
Систем на добрим темељима
Извештај о посети начелника Владана Красавца граду Лозница

Систем на добрим темељима

У четвртак 26.марта 2020.године начелник Мачванског управног округа и командант Окружног штаба за ванредне ситуације, Владан Красавац је посетио граду Лозницу, везано за епидемиолошку ситуацију на територији Мачванског управног округа. У oбиласку града Лознице учествовао је и др Бранко Вујковић,в.д.директор Завода за јавно здрвље Шабац. Са командантом Градског штаба за ванредне ситуације, градоначелником Видојем Петровићем, обишли су Општу болницу, Дом здравља, Специјалну болницу за рехабилитацију Бања Ковиљача и гранични прелаз Трбушница, како би се непосредно уверили у стање на терену у склопу спровођења мера које су донели Председник Републике, Влада Републике Србије и Градски штаб за ванредне ситуације Лознице.

На подручју Мачванског управног округа нема лица која су позитивна на Корона вирус,али има лица која су под мером самоизолације, јер су у неком периоду била изван граница Србије. Градска управа Града Лознице, на челу са градоначелником и командантом Градског штаба за ванредне ситуације, предузимају све неопходне мере, како би се одлуке које су донете у потпуности примењивале,све у интересу живота и здравља свих грађана са подручја ове управе.

Према речима Владана Красавца, начелника Мачванског управног округа и команданта Окружног штаба за ванредне ситуацијe, стање на затвореном граничном прелазу Трбушница, где своје дужности обавља и санитарни инспектор, је беспрекорно.

"Командант Градског штаба и директори Опште болнице и Дома здравља у Лозници упознали су нас са донетим мерама и начином функционисања у садашњим ванредним условима и уверили смо се да систем функционише, да је постављен на правим темељима и да се спремно дочекује ова пошаст која нас је задесила. Специјална болницу за рехабилитацију Бања Ковиљача, која је испражњена и не прима пацијенте на бањско лечење, изузетно добро спроводи мере превенције, које су донете интерно у њиховој установи", рекао је у свом обраћању начелник Владан Красавац.

В.д.директор Завода за јавно здравље Шабац др Бранко Вујковић је нагласио да је епидемиолошка ситуација стабилна, с обзиром да нема потврђених случајева инфекције ковид у Мачванском округу,али да треба деловати превентивно.Апеловао је на све грађане Мачванског управног округа да се у потпуности придржавају донетих мера.Истиче важност поштовања самоизолације.

КАБИНЕТ НАЧЕЛНИКА
ВЛАДАНА КРАСАВЦА



Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa