Инфо

27. март 2020.27. мар 2020.
Градоначелник Шапца: Превенцијом штитимо животе

Градоначелник Шапца: Превенцијом штитимо животе

Након званичне потврде присуства Корона вируса у нашем граду, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је сазвао конференцију за медије на којој је изјавио саучешће породици преминулог суграђанина и додао да је у ситуацији са којом се сви тренутно суочавамо најважније поштовати мере надлежних органа, јер само превенцијом можемо заштитит животе и добити битку против Ковида 19.

-Останите код куће! Ништа лоше не може да вам се деси уколико седите у вашим домовима. У овом тренутку је најбитније да сви заједно поштујемо прописане мере стручних органа и будемо дисциплиновани- изјавио је Зеленовић и додао да је Град за све оне који имају формалне обавезе које подразумевају излазак из куће обезбедио заштитну опрему и јасно дефинисао правила понашања.



-Следећи препоруке епидемиолога у данима за нама смо извршили расподелу заштитиних маски и рукавица по приоритетима. Прво здравственим радницима, а касније запосленима у јавном и приватном сектору. Од данас ћемо делити маске и грађанству. Канистери за дезинфекцију домова се налазе на 14 градских локације и у 50 сеоских месних заједница. Чистимо и дензификујемо улице и јавне површине. Дакле, град са своје стране обезбеђује све што је у његовој надлежности у циљу очувања живота грађана, док Полиција и Комунална полиција врше надзор спровођења свих прописаних мера- рекао је градоначелник и додао да је, што се тиче хоспитализације заражених суграђана тренутно на распологању 200 лежајева, док би се алтернативним смештајем могло обезбедити још 300, али се у том смислу чекају одлуке надлежног Министарства.

За све оне суграђене који не могу да излазе из куће, а нешто им је потребно, град је 17. марта отворио кол центар са бројем 015/364-130, на који могу позвати од 7 до 16 сати, а који има на располагању око 70 волонтера.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa