Инфо

28. март 2020.28. мар 2020.
Насловне стране за суботу 28. март 2020. године

Насловне стране за суботу 28. март 2020. године

(Бета) - БЕОГРАД, 28. марта 2020. (Бета) - Дневни листови на насловним странама за 28. март највише пишу о борби против корона вируса.

БЛИЦ - О донацији тенисера Новака Ђоковића "Ђоковић донирао милион евра за респираторе". О вирусу лист пише: "Корона напада и младе и здраве, врх епидемије пред Ускрс".

АЛО - "Хлеба има за све, само нам радници фале", извештај из београдских пекара.

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ - Лист преноси оцену вође тима лекара из Кине Пенга Џићијанга "Стрпите се три месеца и проћи ће". Спремна импровизована болница на сајму "Под куполама нет, билијар и стони фудбал".

ДАНАС - Академик Љубомир Симовић у ауторском тексту о ванредној ситуацији пише: "Политичари и ову несрећу користе да воде главну реч". Министар трговине Расим Љајић каже "Маске из Кине нису донација, купљене су".

КУРИР - Интервју са амбасадором Италије у Београду: у "Италија плаћа високу цену, слушајте шта вам држава каже". "Три године робије за кршење самоизолације", поводом првих пресуда за непоштовање мера ограничења кретања током епидемије. Лист наводи и списак свих продавница које су отворене за људе старије од 65 година у посебним терминима.

ИНФОРМЕР - "Епидемија експлодирала у Европи: Скоро 300.000 оболелих, 15.000 мртвих", о здравственој кризи на континенту. "Породила се заражена трудница", лекари из Србије успешно породили жену са више медицинских проблема, укључујући и корона вирус.

ПОЛИТИКА - О борби против корона вируса "Треба нам гвоздена дисциплина". Изречене прве затворске казне за непоступање по здравственим прописима "Судије без милости за кршење самоизолација".

СРПСКИ ТЕЛЕГРАФ - "Триван: Не излазите из куће", поводом података да је Београд поново био један од најзагађенијих градова на свету. "Следи нам 15 дана пакла због короне", лист пише о најавама званичника да се у предстојећим недељама очекује нагло увећање броја оболелих од корона вируса.
(крај) мат

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa