Инфо

29. март 2020.29. мар 2020.
АП: Забрана шетања паса у Србији изазвала огорчење, ветеринар упозорава на опасност

АП: Забрана шетања паса у Србији изазвала огорчење, ветеринар упозорава на опасност

(Бета-АП) - Власници куц́них љубимаца у Србији су гневни због одлуке Владе да забрани чак и кратку шетњу људима са псима током вечерњег полицијског сата, уведеног да би се спречило ширење новог корона вируса, пише данас америчка новинска агенција АП.


Љутити власници паса преплавили су друштвене мреже, упозоривши да би та забрана могла наштетити здрављу њихових паса и изазвати фрустрацију и људи и животиња.

Ветеринар Ненад Милојковић рекао је за АП да је заштита права животиња "тест за друштво током тешких времена, као што је епидемија".

Рекао је да прескакање вечерње шетње може погоршати стање паса са мокрацћним проблемима и "погоршати основне хигијенске услове у домовима људи".

Влада Србије, подсећа АП, у суботу је одлучила да укине претходно уведену 20-минутну општу дозволу власницима паса да их изведу и прошетају.

Србија је, указује АП, увела неке од најоштријих мера у Европи против ширења новог корона вируса, укључујуцћи потпуну забрану кретања људима старијим од 65 година и полицијски час од 17.00 до 05.00.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa