Инфо

30. март 2020.30. мар 2020.
Наредне недеље кључне за Србију

Наредне недеље кључне за Србију

Према последњим (јучерашњим) информацијама, укупан број оболелих од Ковида-19 у Србији је 741. Регистровано је 13 преминулих особа. Стигло је још 90 тона медицинске заштитне опреме. Почео пријем пацијената у привремену болницу на Београдском сајму.


Према најновијим информацијама од 6.00 - Епидемиолози наводе да су наредне недеље кључне када је реч о борби против коронавируса.

08.15 - У самоизолацији се налази стотинак људи који су били у контакту са троје заражених из српских средина, а сигурно је да ће се тај број повећати, каже за РТС директор Клиничко-болничког центра Косовска Митровица Милан Ивановић.

09.05 - Директора Института за пулмологију рекла је за РТС да је та установа током викенда примила и младе пацијенте заражене коронавирусом којима је болест брзо напредовала и који су морали у Интензивну јединицу.

У Србији су до сада тестиране укупно 2.462 особе које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

У последња 24 сата потврђено је да су три особе умрле од коронавируса у Србији, а укупан број смртних исхода који се могу довести у везу са инфекцијом коронавирусом је 13.

Председник Александар Вучић најавио је да би могла да буде уведена целодневна забрана кретања.

У недељу је почео пријем пацијената у привремену болницу на Београдском сајму.

Епидемиолог Предраг Кон истакао је да су ово најзначајнији дани у борби против коронавируса.

Добра вест је да је први пацијент код којег је дијагностикован коронавирус у Србији излечен.

На београдски аеродром "Никола Тесла" синоћ је слетео авион са 90 тона медицинске заштитне опреме, као и авион "Ер Србије" који је из Абу Дабија довезао 134 српских држављана, међу којима је и пет беба.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa