Инфо

30. март 2020.30. мар 2020.
Кривична пријава против Вучића и Малог због избегавања самоизолације

Кривична пријава против Вучића и Малог због избегавања самоизолације

Топлички центар за демократију и људска права поднео је кривичну пријаву против председника Србије Александра Вучића и министра финансија Синише Малог због непоступања по здравственим прописима за време епидемије, јер се нису придржавали самоизолације по повратку из посете Мађарској у време ванредног стања.

У саопштењу те организације се наводи да су Вучић и Мали 22. марта били у посети Мађарској али да се по повратку нису придржавали мера самоизолације која се односи на све грађне који долазе у Србију.

Као доказ за те оптужбе наводе се јавно доступне информације о тој посети објављене у домаћим медијима.

Топлички центар за демократију и људска права предлаже да се Вучићу и Малом одреди притвор јер њих појављивање у јавности указује да би у кратком временском периоду могли да понове то кривично дело.

"Предлажемо да пријављена лица буду осуђена на максималну казну затвора у трајању од три године, будући да се ради о лицима која кроз средства јавног информисања позивају грађане да се придржавају мера самоизолације а сами крше те исте мере", додаје та организација.

Како је у саопштењу оцењено, само максималном предвиђеном затворском казном постићи ће се генерална превенција, односно грађанима ће се јасно указати на неопходност спроводња мера самоизолације.

Извор: Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa