Инфо

30. март 2020.30. мар 2020.
Затворене пијаце у Шапцу

Затворене пијаце у Шапцу

Све пијаце на отвореном и затвореном простору на територији града Шапца затварају се до даљег – одлучено је синоћ на електронској седници Штаба за ванредне ситуације града Шапца.Такође, промењена је и одлука о објектима за смештај пацијената са лакшим симптомима заразе коронавирусом - за примарну локацију изабрана је спортска хала Економске школе, а за други објекат спортска сала Основне школе „Николај Велимировић“.

Према извештају Завода за јавно здравље, представљеним на овој седници Штаба, епидемиолошка ситуација је нестабилна, један узорак до сада је био позитиван на КОВИД 19. Под здравственим надзором укупно је 1438 особа које су дошле из земаља са високом трансмисијом вируса КОВИД 19.

Штаб је информисан и да су месне заједнице донеле одлуку да средства солидарности која им припадају од пореза на имовину, искористе као помоћ за борбу против ширења заразе коронавирусом.

До јучерашњег дана, Град Шабац је поделио 30.000 маски за једнократну употребу и близу 40.000 платнених, према приоритетима које је раније одредио Штаб за ванредне ситуације. Заводу за јавно здравље Шабац, Општој болници „Лаза К. Лазаревић“ и Дому здравља „Др Драга Љочић“ уручено је 650 заштитних одела.

У петак и суботу, волонтери су однели грађанима на кућне адресе 9270 маски.

На синоћној седници Штаба донета је наредба Дому здравља да преко система изабраних лекара свакодневно доставља извештај Штабу о здравственом стању свих лица која су у самоизолацији.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa