Инфо

30. март 2020.30. мар 2020.
Подељен први контингент заштитних визира

Подељен први контингент заштитних визира

Шабачки Дом здравља "Др Драга Љочић" добио је данас прву донацију заштитних визира намењених лекарима и здравственим радницима ове установе. Руководству ове здравствене установе уручено је 55 визира, а у наредном периоду предвиђено је да се обезбеде визири за све три здравствене установе у Шапцу. Донација је од изузетног значаја посебно онима који су у првом контакту са особама потенцијално зараженим ковидом 19.

-То су запослени у Трећој здравственој амбуланти, која је сада тријажна амбуланта, односно ковид амбуланта, али је значајна и за све друге у контакту са особама које имају повишену температуру, респираторне проблеме, дакле Служба за здравствену заштиту деце, Служба за здравствену заштиту одраслог становништва, Служба кућне неге, Служба стоматолошке здравствене заштите и генерално све службе ће имати велику корист од ових визира. Они су вишекратни и дезинфекција је довољна за поновну употребу - рекла је Јасмина Станковић, директорка Дома здравља "Др Драга Љочић".



Све здравствене установе су изложиле потребе Градском штабу по питању визира и током ове недеље ће бити набављена комплетна неопходна количина.

-Расподељени контингент припремљен је на два 3Д штампача у Центру за стручно усавршавање и Техничкој школи у Шапцу. Велико хвала свима у овим установама који на овај начин помажу у борби са вирусом и драго ми је што у нашем граду постоји могућност за испоруку оваквог производа. Очекујемо нових 500 визира из Пожеге у среду, чиме ћемо задовољити све потребе које су пред Штаб за ванредне ситуације изнече све три здравствене установе у нашем граду - нагласио је командант Градског штаба за ванредне ситуације Небојша Зеленовић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa