Инфо

30. март 2020.30. мар 2020.
Лекари зову особе у самоизолацији

Лекари зову особе у самоизолацији

На јучерашњој седници Штаба за ванредне ситуације усвојена је одлука која се односи на процедуру поступања Дома здравља „Др Драга Љочић“ при контакту са особама које се налазе у самоизолацији.

-Дом здравља ће на дневном ниову контролистати 516 особа које су тренутно у самоизолацији кроз систем изабраног лекара. По новоусвојеној процедури, поменута лица неће контактирати лекара, већ ће лекари звати њих и контролисати њихово здравствено стање. Распитиваће се о евентуалним тегобама и чинити оно што је у опису посла изабраног лекара. Ово је значајно и за Штаб за ванредне ситуације, односно наш тим за здравство који ће на основу ових података припремати све следеће кораке у односу на здравствено стање оних у самоизолацији – рекао је командант Градског штаба за ванредне ситуације Небојша Зеленовић.

Од 18. марта од Завода за јавно здравље Дом здравља добија списак особа које су у самоизолацији и како су навели, о свим променама у новом систему контроле биће обавештен Штаб за ванредне ситуације, а уколико се деси погоршање, пацинети ће бити од лекара упућени за даље кораке.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa