Инфо

30. март 2020.30. мар 2020.
United група донираће помоћ Србији у износу од милион долара

United група донираће помоћ Србији у износу од милион долара

Унитед Група, која послује у седам земаља у региону, у духу солидарности због борбе са вирусом ЦОВИД 19, донираће медицинску опрему и новац у укупној вредности од три милиона долара, саопштила је та компанија.

Како се наводи, за Србију је намењено милион долара. Поред новчане донације од 220.000 долара, наручено је 8.800 најквалитетнијих комплета тестова за вирус, 11 медицинских вентилатора (хируршких респиратора), 250.000 маски, 440 топломера и 7.000 заштитних наочара у вредности од 800.000 долара. Целокупна медицинска опрема наручена је и плаћена још 15. марта, а на организацији испоруке која почиње ове недеље Унитед Група је радила са владама у региону.

„У данима у којима је свима потребна храброст и подршка, Унитед Група жели да помогне да сви заједно што пре пребродимо једну од највећих светских здравствених криза и да олакша медицинским радницима обављање посла, а грађанима омогући додатну сигурност“, поручују у саопштењу.

Због епидемије која је условила останак грађана код куће Унитед Група подсећа да је већ откључала ТВ канале на својим платформама у целом региону за које је добила дозволе, уверена да је битно да сви будемо солидарни и да је свака подршка грађанима у целом региону важна.

Извор: Danas Online
Foto: N1

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa