Инфо

31. март 2020.31. мар 2020.
фото: Агенција Бета

фото: Агенција Бета

Гајовић: Медији конкретни, али може боље

Државни секретар у Министарству културе и информисања Александар Гајовић оценио је да медији у Србији у време ванредног стања раде коректно, мада је он убеђен да то може и боље.

-Искакања појединих медија нису алармантна, али се то више односи на кршење етичких правила а не Закона о јавном информисању и медијима - рекао је Гајовић за лист Данас.

На питање да ли то значи да министарство сматра да нема потребе да предузима неке мере за смањење ширења лажних вести и панике, Гајовић је рекао да лажне вести нису проблем само у Србији, већ и у целом свету.

-Лажне вести су пођеднако опасне као испаљени метак у човека. И баш зато им се морамо супротставити свим силама, мерама и без пардона. Из истих разлога непрекидно апелујемо на медијске раднике да обазриво и са дужном пажњом преносе информације, посебно за време ванредног стања, када су грађани збуњени и несигурни - рекао је он.

Гајавић је додао да ће министарство у свакој ситуацији у којој се не поштује закон реаговати и поднети захтев за покретање прекршајног поступка.

Он је додао да сматра да медији у Србији неће преживети без помоћи државе, иако има и супротних мишљења.

-Из тог разлога ће рад министарства на конкурсима за суфинансирање медијских садржаја бити настављен одмах после завршетка ванредног стања и спроведених мера које је прописала Влада - рекао је он.
Агенција Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa