Инфо

31. март 2020.31. мар 2020.
Антикризне мере обезбеђују ликвидност, чувају радна места и производњу

Антикризне мере обезбеђују ликвидност, чувају радна места и производњу

Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж рекао је данас да државни пакет мера помоћи привреди садржи 90 одсто предлога привредника и да је тренутно 595 предузећа делимично или потпуно обуставило производњу, али нису отпустила раднике.

"Овај пакет мера чува људе, радна места, ликвидност, производњу и кичму привреде. Криза се не може решити милијардама које ћете упумпати у нека тржишта, морамо се најпре вратити на то да се тржишта поново консолидују и врате у функцију", казао је Чадеж на конференицји за новинаре на којој је министар финансија Синиша Мали представио антикризне мере.

Чадеж је оценио да су мере помоћи углавном намењене малим и средњим предузецима, али и оним великим да очувају радна места и ликвидност, да преживе овај период, а да кроз други део мера додју до повољног и инвестиционог новца и да им се држава нађе као партнер и гарант.

"Око 595 компанија је на на неки начин редуковало или смањило рад, али нису отпустиле запослене. То су углавном компаније из текстилне, металске индустрије за којима тренутно нема потражње, али и велике стране компаније у којима ради велики број жена које морају да буду код куће јер имају децу млаđу од 12 година", навео је Чадеж.

Истакао и да Инфо сервис ПКС ради даноноћно како би одговорио на питање привредника.

Коментаришући примедбе привредника да на царини чекају маске које су добили као поклон из Кине, Чадеж је рекао да је проблем што се дуго чека на атесте те робе.
N1

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa