Инфо

1. април 2020.1. апр 2020.
Са симптомима у Дом здравља

Са симптомима у Дом здравља


Државни секретар у Министарству здравља Берислав Векић рекао је да грађани који осете симптоме који упућују на корона вирус као што је суви кашаљ, бол у грлу или повишена температура, треба да се јаве најближем дому здравља где ће бити прегледани и биће или враћени у кућну изолацију или упућени на болничко лечење.

"Уочили смо да се пацијенти касно јаве лекару, тек после три или четири дана од када осете температуру, што додатно компликује ситуацију. Отварањем такозваних ЦОВИД амбуланти при сваком дому здравља желимо да смањимо прилив пацијената ка Инфекивној клиници, болници Драгиша Мишовић и Земунској", рекао је Векић .

Он је објаснио да више нема позивања бројева телефона, већ чим осете тегобе грађани могу да крену ка дому здравља, а амбуланте ће радити од 7.00 до 22.00.

Додао је да су се медицински радници обучили у последње две недеље за поступање у оваквим ситуацијама и да ће након прегледа лекара, евентуалног рентгена или анализе крви бити донета одлука о даљем лечењу.

Кретање после 17 часова у таквим случајевима неће бити проблем и грађани ће у амбуланти добити одговарајућу документацију како би могли да се врате кућама.

Извор Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa