Инфо

Берза

  • aero 900 ▲ 3,69%
  • ikrbg 70 ▲ 40,00%
  • jesv 6.002 ▼ -7,66%
  • niis 605 ▲ 1,00%
  • rso16142 114,63 ▼ -0,90%
  • stotn 125 ⚫ 0,00%
(1. април 2020.)

Због неспровођења мера Владе Србије 2.500 кривичних и прекршајних пријава

Фото Весна Анђић (RFE/RL)

Фото Весна Анђић (RFE/RL)

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да је до данас поднето око 2.500 кривичних и прекршајних порука против оних који нису спроводили одлуке Владе Србије у борби против корона вируса.


"То је свакако пуно, али највећи број грађана поштује мере које Влада Србије налаже. Захвалан сам на томе. А они који крше мере, биће оштро кажњени", рекао је Стефановић у ТВ-Дневнику РТС.

Говорећи о грађанину ухапшеном због лажне вести о увођењу целодневне забране кретања, Стефановић је рекао да је "извор" те његове тврдње била његова супруга која је запослена у једном од министарстава, али да она није аутор и да се за њом трага.

"Он је направио штету, јер када кажете људима нешто сутра или вечерас почиње, а да они нису спремни на то и нико их из државе није упозорио, то делује као: 'Хајдемо, стампедо у продавнице!' ", рекао је он.

Коментаришући најаву састанка два Кризна штаба - за сузбијање заразе и отклањање последица по привреду, Стефановић је казао да председник Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и медицински стручњаци свакодневно заседају и анализирају извештаје.

"Свако министарство је предлагало мере које би могле да се примењују, уколико би морале да се пооштре, а које ће на најмање инванзиван начин утицати на свакодневни живот људи. Људи морају да верују држави, све мере које доносимо доносимо на одговоран и озбиљан начин", додао је он.

Одговарајући на питање о насиљу над женама током изолације људи по кућама, Стефановић је истакао да жене и током ванредног стања могу да рачунају на полицију и да одмах пријаве насиље.


Извор Бета

Најновији број

28. мај 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa