Инфо

1. април 2020.1. апр 2020.
Фото Весна Анђић (RFE/RL)

Фото Весна Анђић (RFE/RL)

Због неспровођења мера Владе Србије 2.500 кривичних и прекршајних пријава

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да је до данас поднето око 2.500 кривичних и прекршајних порука против оних који нису спроводили одлуке Владе Србије у борби против корона вируса.


"То је свакако пуно, али највећи број грађана поштује мере које Влада Србије налаже. Захвалан сам на томе. А они који крше мере, биће оштро кажњени", рекао је Стефановић у ТВ-Дневнику РТС.

Говорећи о грађанину ухапшеном због лажне вести о увођењу целодневне забране кретања, Стефановић је рекао да је "извор" те његове тврдње била његова супруга која је запослена у једном од министарстава, али да она није аутор и да се за њом трага.

"Он је направио штету, јер када кажете људима нешто сутра или вечерас почиње, а да они нису спремни на то и нико их из државе није упозорио, то делује као: 'Хајдемо, стампедо у продавнице!' ", рекао је он.

Коментаришући најаву састанка два Кризна штаба - за сузбијање заразе и отклањање последица по привреду, Стефановић је казао да председник Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и медицински стручњаци свакодневно заседају и анализирају извештаје.

"Свако министарство је предлагало мере које би могле да се примењују, уколико би морале да се пооштре, а које ће на најмање инванзиван начин утицати на свакодневни живот људи. Људи морају да верују држави, све мере које доносимо доносимо на одговоран и озбиљан начин", додао је он.

Одговарајући на питање о насиљу над женама током изолације људи по кућама, Стефановић је истакао да жене и током ванредног стања могу да рачунају на полицију и да одмах пријаве насиље.


Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa