Инфо

2. април 2020.2. апр 2020.
Почео да ради тест самопроцене на COVID-19

Почео да ради тест самопроцене на COVID-19

Јуче је почео да ради Тест самопроцене на ЦОВИД-19, а систем функционише на бази једноставног логовања путем личног броја здравственог осигураника и броја здравствене картице.

Налази се аутоматски шаљу на радне листе лекарима у ЦОВИД-19 амбулантама формираним при Домовима здравља (24 часа).

На сајту хттпс://www.е-здравље.гов.рс/ландинг/ постављено је ЦОВИД-19 обавештење, у којем се наводи да се у алгоритму поступања са лицем код кога је постављена сумња на инфекцију вирусом, дефинишу обавезе лекара дома здравља у систему надзора над ЦОВИД-19, где сваки Дом здравља треба да омогући директну комуникацију особе са сумњом на ЦОВИД-19 са лекаром.

Портал еЗдравље, између осталог, омогућава да попуните самопроцену на инфекцију коронавирусом, на основу које ћете добити смернице о даљем поступању и директну електронску комуникацију са респираторним амбулантама из система надзора, где ћете моћи да постављате питања у вези са овим вирусом.

Да би се приступило функцијама портала потребна је пријава и регистрација коју је могуће обавити на три начина.

Један је пријава преко података са картице здравственог осигурања, који омогућава приступ ограниченим функцијама портала еЗдравље, које се тичу само ЦОВИД-19 самопроцене и комуникације са респираторним амбулантама.

Други је регистрација налога и пријава преко Портала еЗдравље – одабиром опције „Отвори налог“ креирајте профил и пријавите се са својим подацима, која омогућава приступ свим функцијама портала

Трећи је пријава преко еИД.гов.рс, јединственог државног система за аутентикацију грађана у свим системима еУправе, где други и трећи степен аутентикације омогућавају приступ свим функцијама портала.
Извор: ЗЗЈЗ

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa