Инфо

2. април 2020.2. апр 2020.
Foto: Ana Lalić/FB/privatna arhiva Beta

Foto: Ana Lalić/FB/privatna arhiva Beta

Ана Лалић након пуштања: Уверена сам да радим праву ствар

Новинарка портала Нова.рс и чланица Управног одбора Независног друштва новинара Војводине изјавила је, након што је пуштена из полицијске станице у којој је провела ноћ, да "ни тренутка" није зажалила што је написала текст о лошим условима лечења у Клиничком центру Војводине (КЦВ), због чега ју је та медицинска установа потом пријавила полицији.

"Нисам ни тренутка зажалила због писања овог текста. Уверена сам да радимо праву ствар, а то видим и по реакцијама медицинара из целе Војводине након што је пуштен текст на портал", казала је Лалић, а пренео портал Нова.рс.

Испричала је да је "њих шесторо" синоћ дошло у њен стан и да је деловало "прилично страшно".

"Претресли су све, сваки део стана, као и аутомобил. Запленили су ми телефоне и лаптоп, који се још налазе код полиције", рекла је Лалић.

Додала је да је тек по изласку из притвора чула за укидање закључка који је Влада Србије донела о информисању градјана о ситуацији са вирусом корона.

"Уколико ће уредба заиста бити укинута, то је вредело ноћења у притвору", рекла је Ана Лалић.

Навела је да су јој у полицији узимали изјаву од синоћ до два ујутру, након чега су је одвели у ћелију "која је била толико прљава, да је морала да је дезинфикује алкохолом".

"Целу ноћ сам преседела на ивици кревета. Ујутру су ме опет саслушали и пустили. Неки од њих су ми се приватно извињавали, видело се да им је непријатно", казала је Лалић и додала да су се полицајци и тужилац према њој понашали коректно.

Истакла је да за све што је написала у тексту постоје сведоци, као и да је послала питања КЦВ и Покрајинском секретаријату за здравство на званичне мејл адресе. Звала је више пута и особу за односе са јавношћу КЦВ, која се није јављала на телефон.

"Чим је текст објављен на порталу, почеле су да ми стижу реакције од медицинара и њихових породица преко пријатеља и познаника, уз тврдње да је још горе него што сам писала, јављала се и жена из Кикинде која је забринута за ћерку која ради у КЦВ. Све те поруке су у мом телефону, и полиција и тужилаштво могу да их виде", навела је Лалић.
Извор: Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa