Инфо

2. април 2020.2. апр 2020.
Обавезне дезо баријере за привредне субјекте у граду

Обавезне дезо баријере за привредне субјекте у граду

Градски штаб за ванредне ситуације донео је одлуку да сви запослени на територији града морају носити прописану заштитну опрему (маску и рукавице), било да обављају своју делатност у отвореном или затвореном простору, а надзор и контрола поштовања је поверена Комуналној полицији.

-Oдмах је почела провера да ли се донете одлуке поштују од стране привредних субјеката у граду. Желимо да нашим суграђанима омогућимо снабдевање намирницама и другим неопходним артиклима, у мери у којој то ванредна ситуација дозвољава, али и да применимо неопходне мере како бисмо заштитили здравље свих - истакао је начелник Градске управе Милан Васић и додао да је на јучерашњој седници Штаб донео одлуку о обавезним дезо баријерама услужних објеката, предузећа.

-Наредба дефинише да испред свих банака, продавница, поште, али и других пословних објеката у нашем граду морају бити постављене дезо баријере, али и сви суграђани морају имати маске приликом уласка у одређени објекат. Такође су у обавези да обезбеде присуство службеног лица које ће улаз у објекат дозволити само особама које користе заштитну маску. Све ово је део превентиве у циљу ширења вируса.

Због интензивне контроле на дневном нивоу биће проверено до 50 предузећа од стране Комуналне полиције, а за непоштовање одредби предвиђене су санкције из Кривичног законика.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa