Инфо

4. април 2020.4. апр 2020.
УНИЦЕФ с партнерима допремио у Србију нову количину заштитне опреме

УНИЦЕФ с партнерима допремио у Србију нову количину заштитне опреме

У Србију је данас стигао први део заштитне опреме коју је Дечји фонд Уједињених нација (УНИЦЕФ), уз подршку партнера из приватног сектора и појединаца, обезбедио за здравствени систем у Србији за борбу против епидемије корона вируса.


УНИЦЕФ је саопштио да је достављено 1.600 "скафандера", 9.000 маски Н95, 100.000 хируршких маски, 25.000 заштитних огртача, 5.200 заштитних кецеља, 72.000 хируршких рукавица и преко 5.300 визира.

Компаније чије донације су омогућиле набавку опреме која је данас стигла у Србију су: Еуробанка, Теленор фондација, "Стеел Импеx", "Нова Цоммуницатионс", "Вега ИТ Соурцинг доо", Сбербанка и Тајфун Хил.

"Веома ценимо допринос приватног сектора нашем раду, и за редовне програме за децу и у ванредним ситуацијама попут ове са којом се сада сви суочавамо", рекла је Редјина де Доминићис, директорка УНИЦЕФ-а у Србији.

Истакла је да је "пословна заједница показала истинску солидарност, и у условима економске неизвесности део својих прихода определила за помоћ друштву".

"Захваљујем свим компанијама које су донирале УНИЦЕФ-у како бисмо се заједничким снагама изборили са корона вирусом и сачували животе у Србији"рекла је Де Доминићис.

У претходној тури, тај фонд Уједињених нација је, уз помоћ других партнера из приватног сектора и УНИЦЕФ-ове амбасадорке за Србију Ане Ивановић, већ испоручио медицинску опреме и респираторе Србији.
Beta

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa