Инфо

6. април 2020.6. апр 2020.
Министарство: Грађани могу да помере термине за коришћење туристичких ваучера

Министарство: Грађани могу да помере термине за коришћење туристичких ваучера

(Бета) - Грађани Србије, којима су за ову годину одобрени туристички ваучери, своје резервације могу да их искористе до 20. новембра, што значи да у договору са издаваоцем смештаја термине могу да помере за период након окончања кризе изазване вирусом ЦОВИД 19, саопштило је данас Министарсво трговине, туризма и телекомуникација.
Своје ваучере грађани могу да користе само у објектима у којима су већ резервисали смештај, што значи да не могу мењати угоститеља, нити дестинацију за коју су се првобитно одлучили, речено је агенцији Бета у Министарству.


Како се подсећа, Министарсво је у овој години одобрило укупно 160.000 ваучера, у износу од 5.000 динара, који су подељени.

Најпре је одобрено 100.000 ваучера, да би у фебруару било одобрено још 60.000, са циљем да се надомести очекивани мањи број туриста из Кине, у којој је тада у јеку била епидемија корона вируса.

На листи најтраженијих дестинација за одмор уз помоћ ваучера су Сокобања, Врњачка Бања, Сијаринска и Рибарска Бања, Златибор, Дивчибаре, Копаоник, Палић, Сребрно језеро, Златар и Тара.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa