Инфо

6. април 2020.6. апр 2020.
СЗО: Маске нису чудотворно решење против пандемије

СЗО: Маске нису чудотворно решење против пандемије

(Бета-АФП) - Маске саме по себи нису "чудотворно решење" у борби против пандемије Ковида-19, и њихова употреба међу становништвом је оправдана у случају ограниченог приступа води за прање руку или када је тешко физичко дистанцирање, рекао је данас шеф Светске здравствене организације (СЗО).

"Нема бинарног одговора, нема чудотворног решења. Маске саме по себи не могу да зауставе пандемију Ковида-19", рекао је Тедрос Адханом Гебрејезус на виртуелној конференцији за новинаре из Женеве.

Шеф СЗО је такође осудио "расистичке изјаве" неких научника који су недавно поменули Африку као место где би могла да се тестира потенцијална вакцина против Ковида-19, осуђујући "наслеђе колонијалног менталитета".

"Та врста расистичких речи ништа не доприносе. Они су супротни духу солидарности. Африка не може да буде и неће бити терен за тестирање било које вакцине", рекао је Гебрејезус, бивши шеф етиопске дипломатије. Он је рекао да наслеђе колинијалног менталитета треба да се прекине. Није навео о којим научницима је реч.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa