Инфо

7. април 2020.7. апр 2020.
Запосленима који раде од куће или су на одсуству, дозвољено коришћење годишњих одмора

Запосленима који раде од куће или су на одсуству, дозвољено коришћење годишњих одмора

Влада Србије је на предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, донела Закључак којим је препоручено да запослени, који у току ванредног стања свој посао обављају свакодневно, али од куће, односно на даљину, искористе преостали део годишњег одмора за 2019. годину у складу са законом, односно до 30. јуна 2020. године, саопштило је данас Министарство.

Препоручено је и да послодавци, који у условима ванредног стања нису у могућности да организују процес рада, те су у складу са законом своје запослене упутили на одсуство са рада, предност дају коришћењу годишњих одмора.

Овим закључком послодавци могу да дозволе коришћење преосталог дела годишњег одмора за 2019. годину, закључно са 31. децембром 2020. годинем за запослене који у току ванредног стања редовно обављају посао на свом радном месту.

"Желимо да на све начине омогућимо нашим грађанима да сачувају своје послове и у току ванредног стања, али истовремено мислимо и на послодавце којима такодје у овој ситуацији није лако. Зато ћемо кроз разне начине и свим новим мерама које доносимо трудити да једнако помогнемо свим грађанима Србије, на првом месту њихом здрављу, безбедности, али и могућности да остваре сва права која им припадају", рекао је министар Зоран Ђорђевић.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa