Инфо

9. април 2020.9. апр 2020.
Вулин: Војник пуцао у ваздух да упозори мигранте; порoдица Вучић дели судбину своје земље

Вулин: Војник пуцао у ваздух да упозори мигранте; порoдица Вучић дели судбину своје земље

Министар одбране Александар Вулин изјавио је јутрос да је у центру за мигранте Крњача, у Београду, војник испалио три хица у ваздух као упозорење када је већа група миграната покушала да побегне, после чега су се они повукли.

"Војска обезбеђује центре где су мигранти смештени, практично у карантину, и не смеју да их напуштају. Зна се када, по закону, војници употребљавају оружје", рекао је Вулин, на Телевизији Пинк, говорећи о инциденту који се десио почетком седмице.

Он је рекао да је "све урађено у складу са правилма службе" и подсетио да у ванредном стању Војска Србије обезбеђује мигрантске центре.

"Мигранти не могу да излазе из центара напоље, то понекад изазива код њих нервозу, али ми на првом месту водимо рачуна о грађанима Србије. Нема изласка, то је наређење, док се не промени, они ће бити у мигранским камповима где имају све што им је потребно", рекао је Вулин.

Он је потврдио да је старији син председника Србије Александра Вучића, Данило оболео од корона вируса.

"Породица Вучић дели судбину своје земље. То дете није ишло да крши полицијски час већ је као волонтер обилазио пензионере и паковао је пакете и он дели судбину свог народа", рекао је Вулин.

Вулин је рекао и да је криза са корона вирусом показала да је "мит о европској солидарности" нестао јер "те земље пљачкају једна другој хуманитарну помоћ".

"Света себичност је сада наступила као правило у Европској унији", рекао је Вулин.

Извор: Бета
Фото: RTV

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa