Инфо

9. април 2020.9. апр 2020.
Влада Србије усвојила меру забране кретања од петка до понедељка

Влада Србије усвојила меру забране кретања од петка до понедељка

Влада Србије саопштила је данас да је трајање ограничења кретања за викенд измењено, а да измена на снагу ступа у петак, 10. априла.
Мера која је усвојена у борби против пандемије корона вируса претставља потпуну забрану кретања од петка у 17 часова до понедељка у пет ујутру и важи за све грађане Србије.

Грађани старији од 65 година могу напустити своје домове у петак, од четири до седам часова ујутру, како би купили намирнице у продавницама које ће радити у петак, у истом периоду, од четири до седам часова ујутру.

С обзиром на то да је забрана кретања продужена, грађани своје кућне љубимце могу извести и у суботу и у недељу од 8 до 10 часова ујутру, као и свакога дана између 23 часа и један час после поноћи.

Шетња може трајати 20 минута, до 200 метара од места пребивалишта.

"Битно је напоменути да без обзира на забрану кретања, уколико грађани осете било какве тегобе или треба да се јаве у свој дом здравља у случају сумње на корона вирус, никако не треба да одлажу одлазак и свакако неће бити санкционисани уколико због тога напусте свој дом", наводи се у саопштењу.

Влада Србије је поновила да ће наставити да "са највећом пажњом" прати развој ситуације у вези са корона вирусом и прилагођава све мере, "ослањајући се искључиво на савете стручњака".

Извор: Beta
Фото: Slobodan Miljević

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa