Инфо

9. април 2020.9. апр 2020.
Зеленовић одговорио напредњацима: Срам вас било, ширите лажи

Зеленовић одговорио напредњацима: Срам вас било, ширите лажи

Бесмислене су тврдње Бобана Бирманчевића, повереника СНС у Шапцу, изречене на мој рачун, изјавио је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић за Нова.рс одговарајући на оптужбе локалног СНС повереника.

“Уместо да уради нешто корисно за грађане Шапца, он шири лажи и мржњу. Није то ништа ново. Шест година сам градоначелник и толико дуго сам изложен бестијалним клеветама Српске напредне странке. Срам их било”, каже Зеленовић.

Градски одбор Српске напредне странке Шабац саопштио је да је данас повереник ове странке за Шабац Бобан Бирманчевић због ширења лажних вести и панике поднео две кривичне пријаве – против “Подринских новина” и против Ханибала Ковача наводећи да иза напада стоје Душан Петровић и Небојша Зеленовић.

Како је наведено у саопштењу, поред чланова СНС, грубо су оклеветане и Општа болница Шабац и Градски завод за јавно здравље и додаје да се неистине шире по граду путем друштвених мрежа, али и преко медија блиских опозицији.

Они су их оптужили да су “Слепи од мржње према актуелној власти не презају ни од најгнуснијих лажи, бесрамно нападајући СНС и Александра Вучића, чак и у за њега најтежим тренуцима када му се син бори са вирусом”, наведено је у саопштењу.

Зеленовић, с друге стране, тврди да новинари у Шапцу раде слободно, по свом знању, умењу и по својој савести.

“Свако одговара за оно што ради. Бирманчевић и његови налогодавци би паметније урадили да омогуће свим представницима јавне речи да им поставе питања за која сматрају да су важна. Уместо што се крију од новинара који не раде по њиховом диктату, они прете кривичним прогоном. У Шапцу својим бестијалним понашањем нису угушили слободу до сада, па неће ни убудуће”, поручио је Зеленовић.

Нова.рс контактирала је и новинара Ханибала Ковача који је рекао да се радује кривичној пријави јер ће, како каже, истина на крају испливати на видело.

“Ништа није могло боље да се деси, срамота је заташкавати да у Шапцу постоје и да су постојали људи који су преминули и који су заражени од коронавируса. Срамота је прећуткивати шта се дешава у шабачком породилишту. Срамота је прећуткивати да су челни људи шабачке СНС међусобно били у контакту са човеком који се тренутно бори за живот у Београду, Александром Пајићем”, објашњава за Нова.рс Ковач.

Према његовим речима, он је јавно у тексту поставио питање које је у интересу јавности и грађана Шапца, да ли су се тестирали и да ли су позитивни на коронавирус.

Ковач додаје да је у новинарству четрдесет година и да је свака прича коју је написао базирана на чињеницама и аргументима.

На питање у вези са наводима СНС да иза напада стоје градоначелник Зеленовић и Душан Петровић, Ковач је кратко прокоментарисао да он са њима нема ништа и да свој посао обавља објективно.
Извор: Портал Нова С

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa