Инфо

10. април 2020.10. апр 2020.
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Вучић у Нишу: До 20. априла ће се преломити ситуација са корона вирусом

Председник Србије Александар Вучић рекао је у Нишу да ће се до 20. априла преломити ситуација у вези са корона вирусом и да до тада грађани треба да буду посебно дисциплиновани.

После састанка са представницима локалне самоуправе, Клиничког центра Ниш и других здравствених институција у Градској кући у Нишу, Вучић је изјавио да ће због броја пацијената и Лесковачка болница и Велики нишки клинички центар, осим ургентног центра бити претворене у ЦОВИД болнице.

"Данас смо одредили додатне објекте у Нишу у које ће бити смештени пацијенти са блажом сликом, јер је хала Чаир пуна", рекао је Вучић и додао да ће на крају на располагање бити стављена и нишка касарна на Пантелеју, хотел Наис и други хотели.

Председник је рекао да се сваких седам дана у Ниш и друге градове шаље медицинска опрема, да је прексиноћ испоручено пет, а јутрос још четири клиничка респиратора тако да их је у последњих месец дана испоручено 29, а донето је и 20 неинвазивних респиратора.

"Желео сам да покажем колика је наша брига за Ниш и југ Србије и мислим да смо показали колико може да уради једна мала земља у припреми болница, привремених болница, набавци респиратора, и да покажемо да смо тај посао урадили не слабије од развијенијих и већих земаља", рекао је Вучић у Нишу.


Извор Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa