Инфо

10. април 2020.10. апр 2020.
Електронски захтев за кретање за оне који брину о корисницима социјалне заштите

Електронски захтев за кретање за оне који брину о корисницима социјалне заштите

На порталу е-Управа грађани могу да поднесу захтев за добијање дозволе за кретање у току забране кретања уколико брину о корисницима социјалне заштите, саопштила је владина Канцеларија за ИТ и е-Управу.


Услуга је доступна на линку: https://euprava.gov.rs/usluge/5616 и захтев ће бити прослеђен општини где се налази пребивалиште подносиоца, а општина даље захтев проверава и шаље на обраду Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарству унутрашњих послова.

Решење које доноси општина доставља се на адресу електронске поште коју је подносилац захетва навео приликом попуњавања захтева.

"Уколико грађани не добију одговор од општине у року од два дана, могу се обратити Канцеларија за ИТ и еУправу путем контакт центра на 011/7350556 ", изјавио је директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић.

Он је додао да ће се електронске дозволе за кретање током полицијског часа издавати без временског ограничења, с тим што локалне самоуправе задржавају право да их повуку уколико установе да је дошло до злоупотребе.


Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa